موسسه آموزش عالی علمی کاربردی هلال ایران
امروز جمعه  ۱۰ مرداد ۱۴۰۴

پیام رئیس موسسه آموزش عالی هلال ایران به مناسبت عید سعید فطر

پیام تبریک عید سعید فطر

بسم الله الرّحمن الرّحیم
الحمدلله ربّ العالمین. الحمدلله الّذی خلق السّموات والارض، و جعل الظّلمات والنّور. ثمّ الّذین کفروا بربّهم یعدلون. الحمدلله خالق الخلق، باسط الرّزق، فالق الاصباح، دیّان الدّین، ربّ العالمین. الحمدلله علی حلمه بعد علمه. والحمدلله علی عفوه بعد قدرته. والحمدلله علی طول آناته فی غضبه، و هو قادر علی ما یرید. والصّلاة والسّلام علی سیّدنا و نبیّنا و حبیب قلوبنا، ابی القاسم محمّد و علی آله الأطیبین الأطهرین المنتجبین، الهداة المهدیین. والصّلاةوالسّلام علی ائمة المسلمین و حماة المستضعفین و هداة المؤمنین. اوصیکم عبادالله، بتقوی الله، واستغفرالله لی و لکم


عید سعید فطر را به محضر مبارک حضرت بقیةالله الاعظم ارواحنافداه و همچنین به همه مسلمانان عالم و به ملت بزرگ و شریف ایران و به شما نمازگزاران عزیز، تبریک عرض می‌کنم.

هر عید فطری، برای انسانِ مسلمانِ آگاهِ هوشیار، می‌تواند یک روزِ عیدِ حقیقی باشد.

روز شروعِ دوباره زندگی معنوی و روحی

مثل بهار برای گیاهان و درختان.

انسانی که ممکن است در طول سال دچارِ انواع آلودگیها و گناهان شود،

و انسانی که بر اثر هوای نفس و خصلتها و صفات زشت ، خود را تدریجاً از ساحتِ رحمتِ الهی دور کرده است، هر سال از طرف پروردگار عالم از یک فرصت استثنایی برخوردار می‌شود

 و آن فرصت، ماهِ مبارک رمضان است.

در طول ماه رمضان، دلها نرم می‌شود، روحها تلألؤ و درخشندگی پیدا می‌کند، انسانها آماده قدم نهادن در وادی رحمتِ خاصه الهی می‌شوند و هر کس به قدر استعداد، همّت و تلاش خود، از ضیافت عظیم الهی برخوردار می‌گردد.

بعد از آن که این ماه مبارک به پایان رسید، روزِ شروعِ سال جدید، روز عید فطر است.

یعنی روزی که انسان می‌تواند با استفاده از دستاوردهای ماه رمضان، راه مستقیم الهی را پیش گیرد، و از کج راهه‌ها پرهیز کند.

همه همّتِ انبیا و اولیا و اوصیا و صالحین و صدّیقین، این بوده است که انسان، دشمنِ درونی خود را که نفس امّاره اوست، کشف کند و از آن بپرهیزد.

این، راز بزرگِ دست یافتن به مقامات و مراتب معنوی و الهی است. انسان از این رهگذر است که می‌تواند از فرشته هم بالاتر برود.

امروز همان روز است، عزیزان من! همه ما کسانی که این ماه مبارک رمضان را پشت سر گذاشته ایم  ان شاءالله به قدر همّت و استعداد خود از آن ضیافت و سفره گسترده الهی استفاده کرده ایم و هرکس توشه و دستاوردی از ماه رمضان برده است. با اتّکا به این دستاورد، بیایید همه ما از امروز سعی کنیم بخشی از عیب های درونی و نفسانی را از خودمان دور سازیم.

این، به دست ما و در اختیار ماست. «و من جاهد فانّما یجاهد لنفسه.»  هرچه هم از این مجاهدت، عاید شود در درجه اوّل متعلّق به خود ماست. اخلاقیّات نادرست و زشت را در خودمان کشف کنیم که این، یک قسمتِ دشوار از آن مجاهدت است.

درباره خودمان دچار خودشیفتگی نشویم. عیبهایمان را ببینیم و آنها را مثل فهرستی در مقابل خودمان قرار دهیم.

با استفاده از توشه ای که از ماه رمضان به دست آورده ایم که همان رقّت قلب و اراده و صفا و خلوص و ان شاءالله طاعات مقبول است سعی کنیم از این فهرست، مقداری را حذف نماییم.

 اگر حسودیم، حسد را.

 اگر لجوجیم، لجاجت را.

 اگر در راههای زندگی، تنبل و بی نشاطیم، تنبلی و کسالت را؛

 اگر بددل و بدخواهِ دیگرانیم، بددلی و بدخواهی را.

 اگر سست عهدیم، سست عهدی را. اگر پیمان شکنیم، بی وفایی را.

 هر عیبی را که از لحاظ اخلاق در ما وجود دارد، به برکت ماه رمضان و روز عید فطر، تا آن جا که می‌توانیم از فهرست و سیاهه اعمالِ بدمان پاک کنیم و برسر آن بایستیم و پیش برویم.

بدانید که خدای متعال در این راه به کسانی که مجاهدت کنند کمک خواهد کرد. خدای متعال شما را در میدان مجاهدت برای رسیدن به کمال، تنها نمی‌گذارد و اوّلین سود، به خود هر شخص می رسد.

علاوه بر این، منافعِ مبارزه با نفس، اصلاح نفس و مجاهدت درونی در راه خدا  که جهاد اکبر است  مخصوصِ خودِ شما هم نمی ماند؛ بلکه جامعه و کشور و ملت و اوضاع کشور و اوضاع سیاسی و عزّت بین المللی و اوضاع اقتصادی و وضع زندگی و خلاصه دنیا و آخرتِ مردم، از این رهگذر رونق و تلألؤ و درخشش پیدا می‌کند.

آن وقت است که این ملت که بحمدالله لیاقتهای خود را در طول سالهای متمادی به اثبات رسانده است، مانند مشعل درخشانی در مقابل چشم ملتهای دیگر خواهد درخشید؛ از او استفاده خواهند کرد و اخلاقش را الگو قرار خواهند داد

از خدا کمک بگیریم تا در این راه قدم برداریم و گناهان را یکی پس از دیگری ترک کنیم. اخلاق فاسد را یکی پس از دیگری از خود دور سازیم. خود را انسانِ طراز قرآن و طراز اسلام بسازیم و بپردازیم. آن وقت است که خدای متعال هم، به همه وعده‌های خود درباره این ملت عمل خواهد کرد و برکاتش یکی پس از دیگری بر شما نازل خواهد شد.

 

برگرفته از بیانات مقام معظم رهبرى دام عزه در یکی از خطبه‌هاى ایشان در نماز عید سعید فطر

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری

https://www.leader.ir/fa/speech/1098

مشاهده ۲۱۳
/
۱۴۰۴/۰۱/۰۹- ۱۵:۳۶
/
0
متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است
لینک کوتاه